Категории

Съдържание на количка

0

Количката е празна

  • Здравей!

  • Любими

Общи условия за покупка

1. Приложимост

1.1 Тези условия за покупка („Условия за покупка“) се прилагат за всички покупки, осъществени чрез интернет страницата за електронна търговия www.mebeli.bg („Уебсайт“). С регистрацията си на Уебсайта, даването на съгласие за изпращане на нашия бюлетин и/или изпращането на поръчка за доставка по някой от описаните начини, Вие се съгласявате тези Условия за покупка да Ви обвързват.

1.2 Приключването на направена от Вас поръчка, чрез получаване на изпратено от нас потвърждение за доставка, представлява договор за покупко-продажба, сключен от разстояние между Вас и Мебели24 ЕООД („Продавач“, „нас“ или „ние“).

1.3 Мебели24 ЕООД е регистрирано в търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел при Агенция по вписванията, с ЕИК 204743793, със седалище в гр. София и адрес: бул. Цар Борис III 81, вх.В, ет.4, офис 10. Mebeli.bg е търговска марка и регистриран домейн на Мебели24 ЕООД. Можете да се свържете с нас по някой от описаните начини:

 

2. Поръчки

2.1 За да направите поръчка, трябва да сте пълнолетно и дееспособно лице, а в случай, че сте на възраст от 14 до 18 г. - да имате съгласието на своя родител или законен представител. Не можем да приемем поръчка от лице, което не отговаря на тези условия. С приключване на поръчката, Вие потвърждавате, че отговаряте на тези условия.

2.2 Можете да ползвате един от следните начини за поръчка на продукти от нашия електронен магазин: чрез формата, достъпна в нашия уебсайт (с или без регистрация), чрез съобщение по електронна поща и по телефона.

2.3 Основните характеристики на всеки продаван от нас продукт са представени на уебсайта като описание към всеки продукт. Възможно е изображенията на уебсайта, които показват външния вид на продукт (цвят, форма и други параметри), да не представят максимално точно външния вид на продукта, напр. поради това, че дисплеят влияе върху възпроизвеждането на цветовете. Продуктите, които се състоят от или съдържат части от естествени материали, също могат да имат естествени вариации и външният вид на продукта може да варира между производствените партиди. Продуктите не са сглобени.

2.4 След като направите Вашият избор и приключите поръчката си, ще получите автоматично потвърждение на поръчката по имейл, което потвърждава, че сме получили поръчката ви. След като проверим Вашата поръчка и се уверим, че е коректно подадена, ще получите потвърждение за доставка, което потвърждава и че е сключен договор за покупко-продажба. Препоръчваме Ви да запазите полученото потвърждение за доставка и да използвате номера на поръчката в бъдещата комуникация с нас. Уебсайтът позволява проследяване на поръчката, чрез въвеждане на уникалния номер на поръчката.

2.5 В процеса на подаване на поръчка, трябва да предоставите Вашето име, фамилия, адрес за доставка, телефонен номер и адрес на електронна поща. Данните са необходими за изпълнение на поръчката. Повече информация за това защо се нуждаем и как и къде използваме Вашите лични данни е предоставена в нашата политика за поверителност. В случай на промяна в предоставените от Вас данни, трябва да ни информирате, за да можем да обработим Вашата поръчка правилно, без грешки и забавяния.

 

3. Плащане

3.1 Всяка поръчка е свързана със задължение за плащане. Цените на избраните от Вас продукти са посочени на уебсайта. Всички цени са с включен ДДС. Крайните цени, с включени всички допълнителни услуги, са видими преди приключване на поръчката. Цените не включват таксите, които могат да бъдат събрани от Вашия доставчик на платежни услуги във връзка с плащането на цената на закупените продукти.

3.2 Можете да платите закупените от Вас продукти при доставката им, в брой с „наложен платеж“ или с банкова карта чрез ПОС терминал или да заплатите предварително, като използвате някой от достъпните чрез уебстраницата платежни методи. Условията и таксите, приложими към платежните методи, се определят от дотавчиците на платежни услуги. За да използвате някой от платежните методи, трябва да се съгласите с условията за ползване, които са предмет на отделно споразумение между Вас и съответния доставчик и (ако е приложимо) да заплатите дължимите такси към тях. Предлагаме и възможност за закупуване на продукти чрез потребителски кредит от УниКредит Кънсюмър Файненсинг ЕАД, ЕИК 175070632 – условията са налични в сайта на доставчика.

3.3 Ако сте избрали да платите поръчания от Вас продукт преди доставката, сумата трябва да бъде платена след уведомление, че стоката е налична за доставка, но най-късно 30 дни след потвърждаване на наличността. В противен случай, имаме право да анулираме поръчката, а ако междувременно дължимата сума постъпи, тя ще ви бъде възстановена.

3.4. Ние запазваме правото си да поискаме предплащане на част или цялата сума при поръчки над 5000.00лв, както и в случаите на договаряне на индивидуални клаузи в допълниение на настоящите Условия за покупка.

3.5. Ние запазваме правото си да променяме цените на сайта по всяко време. Вие ще заплатите сумата, която е била актуална към момента на потвърждение на Вашата поръчка.

 

4. Доставка

4.1 Доставяме всички поръчани продукти в България със специализиран транспорт – наш и на наши доверени партньори, което гарантира запазването им в най-добър вид, докато Ви бъдат предадени. Не приемаме поръчки за доставка на продукти извън България.

4.2 Времето за доставка тече от деня, следващ изпращането на потвърждение за доставка, а при поръчки с предплащане на част или на цялата сума – от деня, следващ постъпване на сумата по банковата ни сметка.

4.3 Един ден преди доставката на Вашите продукти ще се свържем с Вас, за да уточним ориентировъчен времеви интервал на доставката. В деня на доставката, нашият доставчик ще се свърже с Вас допълнително, за да Ви уведоми за пристигането си на адреса, поне 30 минути преди това.

4.4 Ако поръчката ви съдържа повече от един продукт, за да не ви ангажираме излишно и за да сведем до минимум въздействието върху околната среда, ние се стараем да доставим всички продукти едновременно. По наша преценка, имаме право да доставим продуктите с няколко отделни доставки, без оскъпяване за Вас, за което ще Ви информираме при получаване на първата от тях.

4.5 Безплатна доставка на мебели в цяла България. Доставката се извършва до най-близкото място до адреса Ви в България, до което може да се достигне с товарен бус. Пренасянето на продуктите от мястото на доставка до във Вашия обект трябва да бъде заявено предварително и може да се извърши срещу допълнителна такса и след потвърждение от нас, че можем да извършим услугата. Ние извършваме само стандартни внасяния. Ние си запазваме правото да откажем да извършим услугата, ако нашите служители преценят, че има непреодолими препятствия за извършване на пренасянето и възстановяваме парите , ако услугата вече е платена. Цената на услугата е 49.00лв. Ние си запазваме правото да начислим допълнтелна такса за пренос на мебелите в комплекси от „затворен“ тип.

4.6 Доставката се приема лично или от изрично посочено от Вас лице. При приемането трябва да прегледате продуктите за видими повреди при транспортиране, липсващи елементи или опаковки с нарушена цялост. Продуктите се доставят разглобени без крепежни елементи за прикрепване към стена (ако е приложимо) и без инструменти за сглобяване. Приемането се удостоверява с подпис върху наш екземпляр от фактурата или друг документ за доставка, в който трябва да опишете възраженията си.

4.7. Времето за доставка, посочено в описанието на продукта, налично на уебсаута, е ориентировъчно и зависи от наличностите от даден продукт при производителя, както и други условия. Максималният срок за доставка е 80 работни дни. Имате право да откажете поръчката във всеки момент през този срок, като не се дължат допълнителни такси за прекратяването, като ние се задължаваме да възстановим всички вече заплатени от Вас суми за отказаните продукти.

4.8. Продуктите се доставят в разглобен вид, с инструкция за монтаж в схематичен вид и с всички необходими елементи за сглобяването им. Продуктите са предвидени за домашен монтаж и ползване в домашни условия. В повечето комплекти няма включени крепежни елементи за прикрепяне на продукта към стенна повърхност при необходимост и е нужно да бъдат закупени допълнително от специализиран магазин. Ние нямаме ангажимент към сглобяването на доставените продукти.

 

5. Оферти

5.1 Периодично предлагаме промоции и/или кодове за отстъпка („Оферти“), валидни само за определен период или до изчерпване на количествата налични в склада ни и при условията, посочени в Офертата. Оферти не могат да се комбинират с други отстъпки, освен ако не е изрично посочено на уебсайта.

5.2 Офертата може да се ползва с попълване на предоставения код за отстъпка, преди завършване на покупката.

 

6. Право на отказ и безплатно връщане

6.1 В допълнение към правото Ви на отказ от договора и връщане на поръчката в 14 дневен срок от доставка на продукта, ние Ви предоставяме същото право за период от 365 дни от деня на доставка на продукта. Можете да върнете артикул в рамките на 365 дни след доставката му, като използвате стандартния формуляр наличен на уебсайта, раздел „рекламации и връщане“ или като се свържете с нашия екип за обслужване на клиенти чрез имейл или телефон, посочите точния продукт, който искате да бъде върнат и номера на поръчката Ви.

6.2 Можете да се възползвате от правото на връщане, ако закупените от Вас продукти не са използвани и се намират в оригиналната си опаковка. Продукти, които са били сглобявани, имат увреждания (различни от производствен дефект или увреждания при транспорта) и следи от употреба, неправилно съхранение или разкъсана опаковка, не могат да бъдат връщани. За да се уверим, че продуктът не е бил използван, имаме право да поискаме да ни изпратите снимки на продукта и опаковката. Продукти, произведени по Ваша индивидуална поръчка, не могат да бъдат връщани.

6.3 Отказът и връщането на продукт е напълно безплатно за Вас, независимо от стойността на продукта, ако са спазени посочените в този раздел условия. Времето от получаване на искането за връщане, до организиране на обратния транспорт обикновено е до 20 работни дни.

6.4 В същия срок, но след предаване на продукта на наш служител, ще получите заплатената от Вас сума за стандартна доставка. Не се възстановяват такси за допълнителни услуги по пренасяне от мястото на доставка до входна врата.

6.5 Независимо от избраният от Вас метод на плащане (в брой, с банкова карта, чрез банков превод или по друг начин) Вие се съгласявате, че при упражняване на правото си на отказ от договора, ще получите възстановяване на заплатената от Вас сума единствено по банков път, по посочена от Вас банкова сметка.

 

7. Рекламации

7.1 Ако закупеният от Вас продукт има производствен или транспортен дефект или не отговаря на обективните изисквания за съответствие, имате право да подадете рекламация в разумен срок след установяване на несъответствието, в рамките на две години от датата на доставка на продукта. Рекламации могат да бъдат подадени чрез стандартния формуляр, достъпен на уебсайта в секция „Рекламации и връщане“, по телефон или чрез имейл до нашия адрес на електронна поща.

7.2 За да разгледаме рекламацията, имаме право да поискаме да ни изпратите снимки на продукта, неговите опаковки и етикети.

 

8. Събиране на отзиви от клиенти

8.1. Ние събираме два вида отзиви от нашите клиенти – обратна връзка относно цялостния процес на покупката и отзиви за конкретно закупените продукти. Всички отзиви са от проверени клиенти с цел да споделяне на клиентския опит с нас, с продукта и цялостното преживяване при покупката, за да можем да подобрим нашето качество.

8.2. Обратната връзка за цялостния процес на покупка се събират след като поръчката се изпълни чрез имейла за потвърждение на изпълнението на поръчката, така че само проверени клиенти могат да споделят опит, които могат да бъдат публикувани на сайта след изрично съгласие на потребителя.

8.3. След извършване на доставката на продуктите в срок от 7 до 14 дни ще получите имейл с молба да напишете отзив на поръчаните от Вас продукти от нашия партньор TestFreaks AB, Norrtullsgatan 6, 113 29 Stokholm, Sweden, които събират отзиви за продукти от нашите проверени клиенти и ги публикуват на нашите уебсайтове, с чиито общи условия следва да се съгласите при предоставяне на Вашето мнение.

8.4. На сайта не се публикуват отзиви в разрез с добрия тон, не се допускат коментари с обидно и нецензурно съдържание.

8.5. Ние запазваме правото си да се свържем с всички клиенти оставили отзиви, с цел да съдействаме за разрешаване на възникнали въпроси и с цел подобряване на нашето обслужване.

 

9. Други разпоредби

9.1 Мебели24 ЕООД има право да изменя настоящите условия. Всяка промяна влиза в сила от момента на публикуването й на уебсайта и се прилага за поръчки, започнати след публикуването й.

9.2 Настоящите Условия за покупка се тълкуват и прилагат в съответствие с българското законодателство. Ако някоя от разпоредбите противоречи на императивни разпоредби на българското законодателство, останалите разпоредби на тези Условия за покупка остават валидни и се прилагат към всяка поръчка.

9.3 С ползването на уебсайта и/или подаването на поръчка Вие се съгласявате с нашата политика за поверителност.

9.4 При установен опит за неправомерен достъп от потребител до уебсайта с цел копиране или промяна на съдържанието на уебсайта и/или инсталиране на код, който може да увреди уебсайта или компютърни системи на други лица (като вируси и троянски коне), Мебели24 ЕООД има право да анулира направена от потребителя поръчка, да прекрати регистрацията му и да откаже достъп до уебсайта.

 

10. Въпроси, жалби и спорове

10.1 Ако имате въпроси или оплаквания относно Вашата поръчка, ще очакваме да се свържете с нас по някой от посочените начини (виж т. 1) и ще се постараем да останете удовлетворени.

10.2 Информираме Ви, че като потребител имате възможност за разрешаване на потребителски спорове с процедура „Алтернативно решаване на спорове“, чрез платформата на ЕС за онлайн разрешаване на спорове, която можете да намерите тук:
https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=BG

10.3 Можете да подадете заявление за осъществяване на посредничество и чрез помирителна комисия към Комисия за защита на потребителите: https://kzp.bg/pomiritelna-komisiya aдрес: София 1000, България, пл. Славейков №4А Тел: 0700 111 22 Eмail: [email protected]

Условията за покупка са утвърдени от управителя на Мебели24 ЕООД на 21.03.2023 г.