Категории

Текстилна колекция MJ

Какво трябва да знаете:
  • Мебелите могат да бъдат закупени само с платовете, изброени в продуктовата карта.
  • Възможно е снимките на платовете леко да се различават от реалността поради настройките на монитора.
  • Желаете да видите мебели с избран от Вас плат? Въведете името на плата в полето за търсене в горната част на страницата и изберете мебелите, които Ви харесват.
  • Тестът за светлинна устойчивост изследва устойчивостта към обезцветяване на плата. При този тест мостра от него се излага за определен период от време на лампи, симулиращи ултравиолетова слънчева светлина. Резултатите са представени в скалата от 1 до 8. Напълно необезцветяващите се платове са отбелязани с 8, а най-малко устойчивите - с 1.
  • Платовете, съвместими с домашни любимци, имат "PetProof" сертифицирана материя, устойчива на надраскване, причинено от животински нокти. Животинската козина не полепва по тези платове, което улеснява премахването ѝ с уред или влажна кърпа.
  • Устойчивият на завласяване плат се оценява чрез специален Пилинг тест. По време на теста се определя устойчивостта на завласяване на повърхността на плата при триене. Резултатите се оценяват визуално от 1 до 5 в сравнение с оригиналната мостра. 1 означава, че платът има склонност към завласяване, а 5 – че е устойчив на завласяване.
  • Устойчивостта на възпламеняване на плата се оценява с валидния в европейските страни тест "Цигара". Поставя се тлееща цигара върху тествания плат. Той се приема за огнеустойчив, когато времето от началото на теста до възпламеняването е 8-10 секунди (в зависимост от вида плат).
  • Здравината на плата, още позната като устойчивост на абразия, се определя чрез световно признатия тест за издръжливост "Мартиндейл". При този тест мостра от плата се притиска от метални дискове и се трие с определена скорост с кръгови движения, докато поне две нишки от нея не се скъсат. Резултатите от теста се представят като брой цикли. Колкото повече цикли, толкова по-устойчив е платът. Платовете могат да бъдат използвани за мебели, ако резултатът от този тест е по-голям от 5000 цикъла на триене.
Търсене на платове